Veelgestelde vragen: Reis

 • Nee, bij Eigen Huis Verzekeringsservice is het niet mogelijk om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Onze reisverzekering is een Doorlopende Reisverzekering; voordeel hiervan is dat je niet bij elke vakantie een reisverzekering hoeft af te sluiten.

 • Met de Reisverzekering van Eigen Huis Verzekeringsservice ben je standaard verzekerd voor maximaal negentig aaneengesloten reisdagen.

  Als je reis door een onverwachte vertraging en tegen je wil langer duurt dan negentig dagen, dan ben je langer verzekerd. Je moet dan wel op het eerst mogelijke tijdstip terugkeren naar huis.

 • Met de Reisverzekering van Eigen Huis Verzekeringsservice ben je niet verzekerd als je aan snelheidswedstrijden, recordritten of betrouwbaarheidsritten meedoet, hiervoor aan het trainen bent of deze voorbereidt. Dit geldt ook voor skispringen, ijshockey en speedskiën. Heb je de aanvullende Wintersportdekking, dan ben je wel verzekerd tijdens deelname aan gästerennen en wisbiwedstrijden.

 • Ja, als je kind is meeverzekerd op de Reisverzekering, is hij of zij gewoon verzekerd op vakantie. De dekking geldt dus ook als hij of zij zonder jou op vakantie gaat.

 • Ja, je kind is verzekerd als hij of zij daar geen gevaarlijke werkzaamheden verricht. Dit zijn werkzaamheden die in de regel niet zonder het treffen van speciale maatregelen worden verricht. Houd wel rekening met de maximale aaneengesloten termijn van negentig dagen die de reis mag duren.

 • Heb je de Reisverzekering van Eigen Huis Verzekeringsservice, bel dan naar de alarmcentrale van SOS International: +31 20 651 58 55. Dit nummer vind je ook terug in de polisvoorwaarden van de verzekering. Bekijk de meest recente polisvoorwaarden

  Heb je schade of heb je al hulp gekregen van SOS International? Bel dan 0800-732 25 48 57. De medewerkers van SOS International zijn 24 uur per dag bereikbaar.

 • Ja, offpiste skiën en offpiste snowboarden zijn meeverzekerd bij de Wintersportdekking. Je bent alleen niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld offpiste skiën bij lawinegevaar, het negeren van waarschuwingsborden en extreem skiën of snowboarden.

 • Dit staat op je polis. Thuiswonende kinderen kun je meeverzekeren. Als je kind bij de andere ouder woont en je neemt hem of haar mee op vakantie, dan is hij of zij standaard op jouw 'reisverzekering zonder kinderen' meeverzekerd.

 • Ja, je kunt een groene kaart krijgen voor je caravan of aanhanger. Dit kan alleen als je auto, het trekkende voertuig, bij ons is verzekerd.

  Mail het kenteken en type van je caravan naar verzekeringsservice@eigenhuis.nl Vermeld in het onderwerp 'Groene kaart caravan/aanhanger nodig'. Je ontvangt de groene kaart dan binnen enkele dagen.

 • Heb je een Reisverzekering van Eigen Huis Verzekeringsservice met Europa-dekking? Dan ben je verzekerd in Europa. Daarnaast ben je verzekerd in Armenië, Azerbeidzjan, de Azoren, de Baltische Staten, Canarische Eilanden, het Europese gedeelte van Rusland, Georgië, Kazachstan ten westen van het Oeralgebergte, Madeira, Moldavië, Oekraïne, Turkije, en Wit-Rusland. Je bent ook verzekerd in de volgende niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Algerije, Cyprus, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië en Tunesië.

 1. Ja, als je een verzekering aanvraagt via Eigen Huis Verzekeringsservice, ben je direct verzekerd. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Je krijgt eerst een voorlopige dekking. Vervolgens hoor je meestal binnen één werkdag of je verzekeringsaanvraag definitief geaccepteerd is. Houd daarom je mailbox (ook je spam) goed in de gaten.

 2. Je ontvangt je factuur op de eerste van de maand. Beëindig je op deze datum of na deze datum je verzekering? Dan ontvang je automatisch nog de factuur voor de volledige betalingstermijn.

  Natuurlijk betaal je alleen voor de dagen waarop je verzekerd bent geweest. Laat je de automatische incasso slagen? Dan krijg je de te veel betaalde premie binnen twee weken van ons terug.

 3. Je inboedel is buitenshuis verzekerd als je de buitenhuisdekking hebt meeverzekerd in je inboedelverzekering. Twijfel je of je de buitenhuisdekking hebt? Bekijk dan je polisblad in je digitaal dossier op het verzekeringsportaal. 

  Heb je de buitenhuisdekking meeverzekerd, dan zijn de spullen die je meeneemt naar buiten verzekerd tot een maximum bedrag. Deze bedragen staan in de voorwaarden en op je polis. De buitenhuisdekking geldt alleen binnen Nederland en kwijtraken is niet verzekerd.

 4. Ja, in principe is het geen probleem als iemand anders in je auto rijdt. Diegene is dan gewoon verzekerd. Natuurlijk moet hij of zij wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

  Rijdt je partner, zoon of dochter vaker in je auto dan jij? Geef dan aan Intrasurance door dat hij of zij de regelmatige bestuurder is via klantenservice.ehv@intrasurance.nl

  Let op! Rijdt iemand anders schade met jouw voertuig? Dan kan dit gevolgen hebben voor je schadevrije jaren, bonus-malustreden en korting.

 5. Ja, zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd bij de Opstalverzekering van Eigen Huis Verzekeringsservice.